Biljana Nedić

Biljana Nedić, poznata kao košarkašica, model, umjetnik, ali i osoba sa invaliditetom. Biljana je u Banjaluci prvobitno upisala Pravni fakultet, iako joj je neostvarena želja Akademija umjetnosti. Veliki problem su joj predstavljale arhitektonske barijere. Danas je jedina žena sa invaliditetom koja se bavi ovim sportom u BiH. Košarkaški klub invalida Vrbas donio joj je i drugu porodicu.

biljana (1)

Biljana je u 2013. godini postigla značajne rezultate na svim poljima svog interesovanja. U muzici je počela da sarađuje sa ansamblom Zdravka Ćosića, kao vokal. Sa Miroslavom Janjaninom radi zabavnu muziku. Imala je puno humanitarnih koncerata. Izašao je njen prvi singl pod nazivom „Biću ti sve“. Biljana je organizator i manifestacije “Veče Biljane Nedić”, gdje je promovisan njen drugi film „Neke djevojke su veće od drugih“.

biljana 1

Kao košarkašica, 2013. završila je jako dobrim rezultatima i dobila nagradu kao najperspektivniji sportista sa invaliditetom. Održana je i tradicionalna izložba njenih slika u galeriji UDAS. Prvo zaposlenje imala je na projetku organizacije UDAS, u radu sa nastradalima od mina. Drugo zaposlenje bilo je u fabrici obuće „Bema“, u prozvodnji, ali danas je napredovala i dobila posao u kancelariji gdje se može pokazati kao koristan član poslovne organizacije.