Vijesti

BLC OPEN- MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

 

Visoka škola „Banja Luka College“ ove godine organizuje osmi po redu stonoteniski turnir BLC OPEN- MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ.

BLC OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ održaće se u subotu, 26.05.2018.godine,  u Sportskoj dvorani „Obilićevo” u Banjoj Luci, sa početkom u 09.30 časova.

Takmičenje na BLC OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ (u daljem tekstu: Memorijal) će se odvijati u sljedećim konkurencijama:

1.      Seniori (aktivni takmičari)

2.      Seniorke (aktivne takmičarke)

3.      Studenti (rekreativci)

 

Za troje prvoplasiranih u sve tri konkurencije obezbijeđene su novčane nagrade u iznosima:

1.      Mjesto: 300 KM

2.      Mjesto: 200 KM

3.      Mjesto: 100 KM

 

Za sve učesnike obezbijeđeni su prikladni pokloni koji sadrže majicu, olovku i svesku sa obilježjima Memorijala kao i učesničku diplomu.

 

Takmičenje će se odvijati u dvije faze:

1.      Takmičenje po grupama sa po 3 ili 4 takmičara u kojima će se igrati po principu svako sa svakim. Dvojica prvoplasiranih takmičara iz svake grupe nastavljaju takmičenje, s tim što se oni ne mogu sastati u prvom kolu eliminacionog dijela takmičenja.

2.      Kup (eliminacioni) sistem do kraja takmičenja.

 

Poraženi u polufinalu će igrati meč za treće mjesto.

Kotizacija za učešće na Memorijalu se NE PLAĆA.

 

Pozivamo sve zainteresovane studente i sve ljubitelje stonog tenisa da se prijave za Memorijal. Prijave se dostavljaju u Studentsku službu BLC-a lično ili putem e-mail-a: info@blc.edu.ba.

Rok za prijave je četvrtak, 24.05.2018. godine.

 

Podsjećamo da je Visoka škola „Banja Luka College“ (u daljem tekstu: BLC) 2010. godine počela da organizuje stonoteniski turnir kao studentski turnir  sa ciljem razvoja sporta i podsticanja sportskih aktivnosti među studentskom omladinom. Samo nekoliko dana nakon završetka prvog turnira, pobjednik turnira, student BLC-a Dragan Milinković, koji je nastupao i za stonoteniske klubove Banja Luka, Borac i Spin iz Banje Luke, tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nakon toga studenti BLC-a su odlučili da u čast pobjednika i veoma dobrog studenta, stonoteniski turnir dobije naziv po njemu – Memorijal Dragan Milinković. 

Kroz godine organizovanja ovaj turnir je prerastao prvobitno postavljene okvire takmičenja, odnosno od studentskog turnira postao je turnir koji obuhvata sve amaterske i profesionalne stonotenisere grada Banja Luke kao i stonoteniske klubove banjalučke regije sa kojima sarađuje Stonoteniski savez Republike Srpske, te stonotenisere iz gradova širom Republike Srpske i Federacije BiH. Na turniru uvijek prisustvuju roditelji, rodbina i prijatelji, kao i kolege studenti preminulog studenta Dragana Milinkovića, što posebno uveličava ovo stonotenisko takmičenje.