Dragan Knežević

Dragan Knežević, student grafičkog dizajna, rođen je u Moskvi 1995. godine a nakon što je u banjalučkoj Tehnološkoj školi završio smjer grafičkog dizajna bilo je logično da to nastavi i studirati jer ga grafički dizajn veoma zanima. Ali to nije jedino što ga zanima jer voli i jezike, tako da pored maternjeg ruskog i faternjeg srpskog, govori i engleski i italijanski jezik, koji na Filološkom fakultetu u Banja Luci studira uporedo sa grafičkim dizajnom.

Još kao srednjoškolac bio je aktivan u vannastavnim aktivnostima pa je zbog toga osvojio srebrenu medalju na “Inostu 2013” kao i bronzanu medalju na „Inovi 2013“ u Zagrebu u Republici Hrvatskoj za vlastiti projekat elektronskog grafičkog preduzeća „T-Art“.

Jedan je od najaktivnijih studenata BLC-a, ne samo kao član Studentskog parlamenta, predstavničkog tijela Studentske organizacije nego je zajedno sa kolegom sa smjera Informatika Nerminom Mašinovićem osnovao kreativni studio „Gajba“ koji obuhvata istoimeni portal posvećen informacijama vezanim za kompaniju „Apple“ i njihove proizvode, koji se takođe koriste na BLC. Studio“Gajba“ bavi se i web dizajnom, pa je redizajnirao sajt Studentske organizacije BLC-a, organizovanjem predavanja i radionica kako za kolege studente tako i za sve zainteresovane srednjoškolce, a za sve njih se to organizuje besplatno u okviru volonterskog rada.

Osim ovih najvažnijih aktivnosti kojima je trenutno okupiran ne zapostavlja ni svoju dodatnu ljubav a to je sport. Zajedno sa ostalim kolegama iz Studentske organizacije redovno učestvuje u sportskim manifestacijama kojima se u Studentskoj organizaciji posvećuje velika pažnja i nedavno je bio dio basket ekipe koja je na ovogodišnjim „Studentskim igrama 2014.“ održanim u Sarajevu osvojila drugo mjesto.

Uz sve to izuzetno ozbiljno shvata svoje studentske obaveze tako da spada u grupu najboljih studenata Banja Luka College-a.