Vijesti

Glossa-centar Banja Luka i BLC College uspostavljaju saradnju

Visoka škola „Banja Luka College“ uspostavila je saradnju sa Glossa – centrom za njemački jezik sa  s ciljem dodatne pristupačnosti usluga Glossa-centra studentima ovog fakulteta.

Pored toga što će navedena saradnja studentima BLC-a omogućiti da ostvare dodatne popuste na kurseve njemačkog jezika u učionici ili online, usluge prevođenja ili ljetnu školu njemačkog jezika u Beču i Gracu, studenti će svakako profitirati i od bogatog kulturnog, jezičkog i zabavnog programa koji Glossa-centar organizuje u Banjoj Luci. Navedenim programom su obuhvaćene književne i filmske večeri, jezičke radionice, tradicionalni događaji u Glossa-centru poput Igra asocijacija,Stammtisch i slični.

Saradnja će se vremenom i skladno zajedničkom planu saradnje BLC-a i Glossa-centra svakako proširivati. Tako je u dogledno vrijeme planirano i organizovanje radionica njemačkog jezika za studente Banja Luka College, koje će voditi nastavni njemačkog jezika u Glossa-centru, a koji su ujedno i sertifikovani ispitivači Goethe-Instituta.

Opširnije informacije o uslovima saradnje i pogodnostima studenti BLC-a mogu dobiti u svojoj studentskoj službi ili kontaktiranjem Glossa – centra za njemački jezik putem banjaluka@glossa.ba ili telefonom na broj 051961361.