Na BLC održan Microsoft Cloud & Mobility Day Banja Luka

Microsoft-BLC3

U četvrtak, 13.11. 2014. u prostorijama Banja Luka College-a, održan je Microsoft Cloud & Mobility Day Banja Luka, u organizaciji Microsofta BiH. Na ovom skupu predstavnici Microsofta BiH su prisutne poslovne partnere Microsofta iz Banja Luke, kojisu do poslednjeg mjesta ispunili fakultetski amfiteatar, upoznali s najnovijim Microsoft rješenjima u oblaku i na polju mobilnog poslovanja, te predstavitinarednuverzijuoperativnogsistema Windows 10.

Microsoft-BLC2

Članovi Microsoft BiHtimaOmar Krivošija, Enis Šahinović, Damir Dizdarević, Damir Dizdarević, Lejla Hadžiabdić, Sanja Grcić Plečko i Vedran Šolaja, upoznali su prisutne između ostalog osim sa Windowsom 10 i sa Keynote, Azure za IT PROs,mobilnošćukaonovimtrendom u savremenomposlovanju, Office-om 365 za velike korisnike, Microsoft Azure platformom u oblaku i drugim interesantnim rješenjima za poslovnei individualne korisnike.

Microsoft-BLC

BLC je i ovaj puta pružio punu logističku podršku kao suorganizator skupa a svi studenti i profesori BLC-a, već od pojavljivanja, koriste Windows 8.1 i sve njegove mogućnosti koje su svakom studentu već prilikom upisa dostupne besplatno.