Nermin Mašinović

 

Nermin je rođen u Velikoj Kladuši, 1989. godine u kojoj je završio Gimnaziju. Još kao gimnazijalac bio je aktivan i u vannastavnim aktivnostima a posebno su ga zanimale informacione tehnologije. Autor je i webmaster prvog portala na području Unsko-sanskog kantona, www.kladusa.net koji je aktivan preko dvanaest godina i slovi za najposjećeniji sajt na području ovog kantona. Izradu web portala podržala je i Općina Velika Kladuša.

Studij informacionih tehnologija na Banja Luka College-u mu je bio logičan izbor iz više razloga, a od svojih poznanika sa područja Cazinske krajine koji su završili, ili studiraju BLC mogao je da sazna iskustva iz prve ruke.

Njegova interesovanja su se tokom studiranja samo još više proširila a zahvaljujući zainteresovanosti za studij i znanju engleskog jezika dobio je priliku za nova usavršavanja na polju web dizajna ali i za realizovanje svojih ideja kroz vannastavne aktivnosti. Osim što se aktivno uključio u rad Studentske organizacije kroz Studentski parlament, kao njeno predstavničko tijelo, bio je aktivno uključen i u rad College radija, kao administrator radijskog sajta ali i kao voditelj. Jedan je od najaktivnijih studenata BLC-a.

Jedan je od osnivača fakultetskog „iKnow Cluba“ a zajedno sa kolegom sa smjera Grafički dizajn Draganom Kneževićem osnovao je kreativni studio „Gajba“ koji obuhvata portal gajba.ba posvećen informacijama vezanim za kompaniju Apple i njene proizvode, a koji je redizajnirao i web sajt Studentske organizacije. Studio je i organizator predavanja, radionica i različitih prezentacija vezanih za web dizajn i informacione tehnologije.

Sa članovima Studentskog parlamenta učestvovao je na Sajmu inovacija „Inost 2014.“ u Banja Luci, a bio je i dio basket ekipe koja je na Studentskim igrama 2014. godine u Sarajevu, osvojila drugo mjesto.

Uz sve to izuzetno ozbiljno shvata svoje studentske obaveze tako da spada u grupu najboljih studenata Banja Luka College-a.