Vijesti

Studenti BLC-a na konferenciji turizma i investicija

Međunarodna konferencija turizma i investicija 2018 kao  glavnu temu imala je potencijale investicija u oblasti turizma u Banjoj Luci, brendiranje gradova kao turističkih destinacija i promocija turističke ponude, o čemu su u okviru konferencije bile organizovane panel-diskusije.

Studenti Visoke škole “Banja Luka College” bili su gosti konferencije čiji su organizatori Grad Banja Luka i Turistička organizacija grada Banje Luke.

BLC - konferenecija turizma i investicija

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je turizam veoma interesantna oblast kada je u pitanju razvoj našeg grada. On je naveo da je u protekle tri godine zabilježen rast broja turista u Banjoj Luci  od 20 odsto, te da najveći broj turista dolazi iz susjednih zemalja.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Natalija Trivić, kazala je da konferencija organizovana sa ciljem da okupi ljude koji žele da izraze svoje interesovanje za investicije u Banju Luku sa jedne strane, a sa druge gtrane turoperatore koji prodaju aranžmane koje priprema Turistička organizacija Banja Luka, kao turistički proizvod grada.

 

BLC - konferenecija turizma i investicija Banja Luka