Vijesti

Studenti BLC-a pohađali ljetnu školu na Univezitetu u Novom Mestu

U Novom Mestu u Sloveniji održana je Ljetna škola preduzetništva u periodu 2.7.2018. –  6.7.2018. U radu ljetne škole su učestvovali studenti Banja Luka College, kao i studenti iz Novom Mesta. Niša, Virovitice. Banja Luka College su predstavljali studenti Andreja Babic Dejana Mišković i Slobodan Pešić i profesor Rajko Macura.

Tema ljetne škole je “Poslovne mogućnosti u glokalnom okruženju” . Cilj ove aktivnosti je jačanje sposobnosti kvalitetnog predstavljanja poslovnih ideja lokalnoj i međunarodnoj javnosti (komunikacijske kompetencije). Ova aktivnost uključuje teme:

  • Znanje i razumijevanje procesa traženja i prepoznavanja poslovnih mogućnosti i mogućnosti njihove upotrebe u praksi;
  • Poznavanje i razumijevanje mehanizama za identifikaciju potencijalnih mogućnosti;
  • Znanja i kompetencije za istraživanje tržišta;
  • Poznavanje i razumijevanje procesa procjene poslovne ideje, njenih karakteristika i mogućnosti za njen uspjeh na tržištu;

Sa profesorima i menadžmentom Univerziteta u Novom Mestu, dogovoreno je jačanje saradnje kroz razmjenu iskustava, razmjenu studenata i profesora, formiranje mreže visokih škola, kao i osmišljavanje projekata koji će unaprijediti kvalitet rada škola.

Pored kreativnih radionica na temu preduzetništva, učesnici ljetne škole su se upoznavali sa kulturnim nasljeđem Novog Mesta i Ljubljane. Ovo je bila prilika da profesori i studenti razmijene svoja iskustva i stavove. Vezano za način rada, mogućnostima uvođenja inovacija i sl.